جهاد اقتصادى، صرفاً تلاش اقتصادى نیست. جهاد یک بارِ معنائى ویژهاى دارد. هر تلاشى را نمیشود گفت جهاد. در جهاد، حضور و رویاروئى با دشمن، مفروض است. انسان یک تلاشى میکند، دشمنى در مقابل او نیست؛ این جهاد نیست. اما یک وقت شما میخواهید یک تلاشى را انجام دهید، که بخصوص یک دشمنى سینه به سینهى شما ایستاده است؛ این میشود جهاد. ممکن است یک وقت این جهاد به شکل قتال باشد، ممکن است جهاد مالى باشد، ممکن است جهاد علمى باشد، ممکن است جهاد فنى باشد؛ همهى اینها جهاد است؛ انواع و اقسام جهاد و مبارزه است. اگر بخواهیم در ادبیاتِ امروز ما براى «جهاد» معادلى پیدا کنیم، میشود «مبارزه». جهاد اقتصادى، یعنى مبارزهى اقتصادى.
یک عمر گفتیم وای اگر حکم جهادم دهی
و دادی
و بسم الله می گوییم
و تو دعا کن برای ما
برای توان ما برای عرضه داشتن مان
بیانات ره بر در جمع مهندسان و کارگران صنعت نفت
به نام خدا
دیروز این مطلب تیتر چند تا از روزنامه های 500 تومانی بود . متعجب شدم که باز مگر چه چیزی تصویب شده که دوستان خونشان به جوش آمده است ؟ حتما نسبت به سال های گذشته تعطیلی ها را دولت بیشتر کرده است.یا رکورد دنیا خیلی با این اعداد فرق می کند...شاید هم امسال تعطیلی های خیلی کمتری به جمعه خورده است.
به سراغ تقویم رفتم تعطیلی ها ی غیر جمعه به ترتیب ماه های سال عبارت بود از:
فروردین 5،اردیبهشت 1،1،1،2،1،2،2،1،3،1،
اینکه کلا می شود 20 روز!!
آهان دوستان حدود 47 جمعه سال را هم حساب کرده اند که به این رقم ها رسیده اند.
چند حرف نا حساب با کاشف این مساله دشوار
فروردین 5،اردیبهشت 1،1،2،1،1،1،1،3،2،2،
جمع تعطیلی ها تغییر نکرده است باز هم 20 روز
باز هم جمعه های سال را اضافه کنیم که همان شد!
حالا چنین کشف مهمی را چرا فقط کاشف آن به روی تیتر روزنامه نبرده است ؟
شما که خدای نکرده روزنامه های تان اجاره ای نیست که تیتر اول چندین روزنامه چنین کشف به این مهمی باشد
امان از قلم ...امان از قلمی که سیاه بنماید و خود را متعهد بخواند..
انالله و اناالیه راجعون
خاندان محترم موسوی
خبر درگذشت شادروان حاج سید میر اسماعیل موسوی موجب تاسف و تالم خاطر گردید .
مصیبت وارده را بر شما خاندان معزز و به خصوص فرزندان خدوم و برومندشان به ویژه مهندس میر حسین موسوی تسلیت می گویم .
خاندانی که خدمات شایسته ای به اسلام و انقلاب و میهن اسلامی مان کردند و افتخار تقدیم چندین شهید در راه اسلام ، انقلاب و میهن را در کارنامه خود دارند .
از درگاه احدیت برای آن مرحوم مغفور رحمت واسعه و برای بستگان صبر و اجر مسالت می کنم .
اکبر هاشمی رفسنجانی
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام
یازدهم فروردین 1390
از این همه صراحت بیان متشکریم ...کاش زودتر این همه صراحتتان را نشان می دادید وقتی هنوز قدرتی داشتید می گفتید واقعا چگونه اید
بسم او
دید و بازدید های عید فرصتی فراهم کرد تا صورت مشروح مذاکرات مجلس نهایی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را ورق بزنیم .
نکات خیلی خوبی داشت . الحمد الله
· اولی همین بی دقتی ها و بی نظمی ها و کم همتی هادر مقابل برخی بتند همتی ها و پرمفزی ها و انظباط برخی دیگرست که بین ما فراوان است . دلم می خواست همه اش شهید بهشتی حرف بزند در مثابل برخی که همه اش شعار و وقت گرفتن و .... اینها را باید در خود مان اصلاح کنیم . در اطرافیانمان اصلاح کنیم باید گروه داشتن و گروه خوب داشتن را یاد بگیریم والا همین دوستان که ممکن است در موضوعی خیلی هم خدمت کنند در جاهایی ترمز جمعی شوند.
· در پیام آغازین امام آمده است :علمای اسلام حاضر در مجلس اگر ماده ای از پیش نویس قانون اساسی و یا پیشنهاد های و.ارده را مخالف با اسلام دیدند لازم است با صراحت اعلام کنند و از جنجال روزنامه ها و نویسندگان غرب زده نهراسند .....
نکته پیش نویس های ارسالی است . یک پیش نویس پیشنهادی دولت در روزنامه ها چاپ شده که به قول آقای منتظری (در همان جلسه سوم مجلس)"اگر بخواهیم آن را مقیاس کار خود قرار دهیم باید خیلی از اصولش را تغییر دهیم و چیزی از آن باقی نمی ماند!"البته دامنه این اعتراضات به پیش نویس به همین جا ختم نمی شود و در جلسات بعدی همین طور مکرر مئرد انتقاد قرار می گیرد نماینده دیگری درباره اصول آن می گوید"به منابع اصلی آن اعتقادی ندارم چون برای اروپا تهیه شده است "آقای منیرالدین حسینی الهاشمی هم پیشنویسی با 188 اصل داده اند که ابتدا پیشنهاد می شود آن را مبنا قرار دهند .
· در نطقی آقای مقدم مراغه ای در حال ترسیم زمان ستم شاهی است که به نظرم حاوی نکاتی جالب بود:
روح ملت از بی ایمانی و ابتذال حکومت آزرده شد معذرت می خواهم اگر این را بیان می کنم ...کار سقوط جامعه به جایی رسید که در جراید ایران خبر ازدواج دو پسر را درج کردند و برای آنها مجلس عروسی ترتیب داند .
· در جلسه چهارم شهید دکتر آیت بیانات قابل تاملی داشتند اینکه الان اگر علی بن ابی طالب زنده بود نمی توانست رئیس جمهور ایران شودند چون ایرانی الاصل نبودند ولی شاه سابق ایران این شرایط را دارد! پیشنهاد مسلمان الاصل را دارند...صرف نظر از درستی این عقیده این سطح بالای فکری و دغدغع جهان اسلام گونه ایشان در آن زمان چقدر جالب است . و جالب تر مخالفت نماینده زرتشتی حاضر است که این را چسبیدن به عرب ها می داند..
ظریف بینی این شهید در جای دیگری هم نمایان است و آن اینکه در جایی که پیشنهاد می دهند تمامی مسئولین(تمام کسانی که خودشان عصویت حزب رستاخیز را پذیرفته اند) در این 25 ساله نباید به مقام حساسی مثل نماینده مجلس و رئیس جمهور برسند و در میان این مشاغل حساس همواره نام صاحب امتیازی نشریات و جراید را هم می آورند...انگار تجربه قلم فرسایی هایی که امام همان زمان ها دل خون از آنها اعتراض می کند را خوب داشته اند.
· نکته جالب دیگر بیانات مهندس سحابی است . در جایی که از حدیث "لایجتمع امتی علی الخطا " در دفاع از روح حاکم بر پیش نویس مورد انتقاد استفاده می کنند ....کاش این حدیث را جایی که دوستان برای اجماع چوب لای چرخ می گذارند هم قابل قبول بود و آن موقع سند و دلالت و ....این حدیث روی هوا نمی رفت.
در انتهای سخن ایشان که اصرار و انتقاد اکثر نمایندگان را به نیود ولایت فقیه در پیش نویس می بیند اضافه می کنند"به این جهت قانون اساسی ما مغایرتی با ولایت فقیه ندارد و ما نیاید این دو را مقابل هم قرار دهیم و بی خود هم این را مطرح نکنیم که با رئیس جمهور ی بر طبق این قانون اساسی یا ولایت فقیه ، نه ، رئیس جمهور نی تواند کار خودش را بکند و. فقیه هم وظایف خودش را دارد و تکالیف خودش را می تواند انجام دهد " که بعدا با تذکر شهید دکتر بهشتی به عنوان نائب رئیس مجلس مواجه می شود که بنده در دو جمله فعلا کوتاه بگویم که "آقای سحابی شما ولایت فقیه را با فقاهت فقیه اشتباه کرده اید."
· نهایتا در جلسه هشتم قرار است تصمیم گیری شود که کدام پیش نویس را مبنای کار مجلس قرار دهند و رای گیری می شود .
آقای مکارم و یزدی پیشنهاد می کنند که متن منتشر شده از سوی دولت به عنوان زمینه انتخاب شود و در آن تغییراتی داده شود . که با اکثریت آرا تصویب می شود . بعد آقای حسینی الهاشمی پیشنهاد می دهند که برای احزار موافقت اصول تصویب شده با قوانین و اصول اسلامی شورایی از فقهای مجلس انتخاب شوند و اصول مصوبه پس از تصویب آنان به تصویب نهایی برشد یعنی ثبل از اینکه به جلسه علنی بیاورند با اصل پیام امام تلفیق بشود .
صدای آقای بنی صدر در میاید که چرا؟ مگر همین ها را ما به امام نشان نداردیم تصویب کنید تمام شود برود. بالاخره به حمدالله شهید هاشمی نژاد و آقای حسینی الهاشمی هستند که بگویند خود امام هم گفته اند در پیامشان اگر پیش نویس مشکل دارد حواستان باشد و تایید نکرده اند همه اصول را ...ولی این پیشنهاد فقط 3 موافق دارد و تصویب نمی شود...
حیف عید دیدنی تمام است و کتاب هم باید همینجا بماند